Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

 

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Inspektorat za rad, odeljenje inspekcije rada Pančevo uputilo je odgovor Sindikatu na zahtev koji smo uputili, za isplatu naknade zarade zaposlenim porodiljama u apotekama.

Podsećamo da zaposlene porodilje u apotekarskim ustanovama nisu primile naknadu zarade SKORO DVE GODINE!!!

Zbog toga je bez osnovnih sredstava za život ostalo više porodica sa dvoje, troje i više dece. Sindikat je više puta apelovao da se poštuje zakon i da zaposlene dobiju svoje prinadležnosti. Zahtevali smo i da se sankcionišu odgovorni nosioci javnih ovlašćenja.

Od strane nadležnih državnih organa i inspekcije rada, umesto postupanja, sankcionisanja odgovornih lica i isplate svih zaostalih naknada zarada zaposlenim porodiljama, dobili smo obaveštenje u kojem se navodi da apoteka Pančevo i njen zastupnik NISU IZVRŠILI REŠENJA KOJE JE DONELA INSPEKCIJA I UPUĆUJU ZAPOSLENE DA DALJE OSTVARIVANJE PRAVA IZ RADNOG ODNOSA MOGU OSTVARITI SUDSKIM PUTEM. Dakle, inspekcija rada nas upućuje da tužimo ustanovu koja je u blokadi, nema imovinu i prema njihovim rečima samo formalno postoji kao pravni subjekat.

PORUČUJU NAM DA ĆE PORODILJE SVOJA POTRAŽIVANJA NAPLATITI NIKAD!

Ovakvim blago rečeno sramnim postupanjem, odnosno nečinjenjem, DRŽAVA JE JOŠ JEDNOM POKAZALA KAKO SE OPHODI PREMA ZAPOSLENIM PORODILJAMA.

Ako je ovo put i način za poboljšanje nataliteta, uključujući i nakaradni Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom, NE PREDSTOJI NAM SVETLA BUDUĆNOST!

Sindikat će nastaviti aktivnosti u cilju vršenja pritiska na nadležne državne organe da poštuju zakon i pružanja pomoći zaposlenim porodiljama.

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo 2019

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

pdfico

Pravilnik o dodeli
pomoći članovima

 

 

 

 

link zdravko

zdravlje 102

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com