Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

 

Na Skupštini Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine, koja je održana dana: 08.04.2021.godine u Novom Sadu, za predsednicu Pokrajinskog odbora izabrana je dr Dunja Civrić. Aktuelna predsednica POS-a, je odlukom delegata ponovo izabrana na tu funkciju za naredni mandatni period za 2021 – 2026.godinu.
Za članove Nadzornog odbora izabrane su: Gordana Medić - Dom zdravlja Temerin, Vanja LJubinković – Klinički centar Vojvodine i Dragana Poposki – Opšta bolnica Sremska Mitrovica, dok su za članove Statutarne komisije izabrani: Tanja Vuletić – Institut za onkologiju Vojvodine, Vukan Sikimić – Dom zdravlja Kovin i Milijana Čelarević – Dom zdravlja Novi Sad.
Na izbornoj Skupštini usvojena su dokumenta neophodna za rad Skupštine i verifikovani su mandati novoizabranim članovima POS-a , kao i biranim delegatima Skupštine.
Dunja Civrić je u svom obraćanju naglasila da je prethodni mandatni period bio dinamičan i izazovan period u zdravstvu, a da je tek sa pojavom pandemije zdravstvo došlo u fokus javnog interesovanja. Ona je ujedno predložila da se sa ove Skupštine , Vladi Republike Srbije i višim organima Sindikata, prosledi zahtev da sadašnji nivo plata u zdravstvu sa uračunatim tzv. kovid dodatkom, bude osnov za obračun redovne plate u zdravstvenoj delatnosti.
Prisutnima se obratio Goran Milić, predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, koji je izrazio zahvalnost zdravstvenim radnicima za sve što su uradili u ovoj godini borbe sa koronom, kao i dr sci. Radmila Obrenović, zamenik predsednika Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije.
Skupština je jednoglasno predložila dr Zorana Savića za predsednika Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije.

s2021.1     s2021.2     s2021.4

s2021.5     s2021.3

 

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti 2019 

pdfico

Zakon o zdravstvenom
osiguranju 2019

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo 2020

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita 2019

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

pdfico

Pravilnik o dodeli
pomoći članovima

 

pdfico

Plan delovanja - rodna ravnpravnost

 

 

 

 

 

link zdravko

zdravlje 113 

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com