Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

 

Na prvoj sednici za mandatni period 2021.- 2026. godine, koja je održana 21.04.2021.godine, konstituisan je Pokrajinski odbor Sindikata,  koji ima 31 člana. Za potpredsednika, Pokrajinski odbor je izabrao Stevu Malića, predsednika JSO Kliničkog centra Vojvodine, a za sekretarku  Vesnu Rukavinu, stručnog saradnika u Veću SSSV.

 U fokusu rasprave na sednici bile su aktivnosti sindikata na očuvanju materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih, kao i položaj zaposlenih u Ustanovi zajedničkih poslova instituta Sremska Kamenica, na koji je  više puta ukazivano i traženo rešenje ovog problema od Ministarstva zdravlja.

Sednici je prisustvovao i Aleksandar Nedeljkov, predsednik SO Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Zrenjanin, koji je izneo problem finansiranja sudskih troškova i troškova izvršitelja, koji su nastali po osnovu brojnih tužbi zaposlenih , zbog neizmirenih dugovanja za plate, putne troškove i dnevnice iz 2019.godine.

Za članove Komisije za dodelu materijalne pomoći članovima Sindikata izabrani su: Vesna Avdić, SO Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine; Aleksandra Rankov, SO Opšta bolnica Kikinda i Dejan Dobrić, SO Instituta za onkologiju Sremska Kamenica..

Za članove Komisije za pozajmice sindikalnim organizacijama izabrani su: Momčilo Jakšić, SO Opšta bolnica Subotica; Jovan Hrnjaković , KCV i Perko Žarković,  SO Gerontološki centar Novi Sad.

Za  članove Veća SSSV  izabrani su: Goran Lukić, predsednik Sremskog okružnog odbora, Zoran Stojanović, predsednik Srednje-banatskog okružnog odbora, Saša Đašić, predsednik Severno-bačkog okružnog odbora i Zoran Petrović, predsednik SO Opšta bolnica Sremska Mitrovica.

Za člana Nadzornog odbora SSSV izabrana je Aleksandra Rankov, predsednica Severno – banatskog okružnog odbora.

Istovremeno sa održavanjem konstitutitivne sednice Pokrajinskog odbora, održane su konstitutivne sednice Nadzornog odbora i Statutarne komisije Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine.

Na ovoj sednici predsednica POS-a dr Dunja Civrić se u ime svih članova, zahvalila Milanu Popovu, dugodišnjem predsedniku Severno – banatskog okružnog odbora, na svim godinama aktivnog sindikalnog rada i poželela mu bezbrižne i mirne penzionerske dane.

konst 1     konst 2   konst 3

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti 2019 

pdfico

Zakon o zdravstvenom
osiguranju 2019

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo 2020

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita 2019

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

pdfico

Pravilnik o dodeli
pomoći članovima

 

pdfico

Plan delovanja - rodna ravnpravnost

 

 

 

 

 

link zdravko

zdravlje 113 

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com