Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

 

   Na drugoj sednici Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine, koja je održana dana: 19.05.2021.godine u Novom Sadu, prisutni članovi POS-a su se upoznali sa aktivnostima Sindikata između dve sednice.    

   Istaknuto je da Sindikat  insistira  da se sadašnja masa sredstva koja je opredeljena za uvećanje  zarade po osnovu  rada u kovid sistemu , zadrži u zdravstvenoj delatnosti i raspodeli u budućem periodu na sve zaposlene uz korekciju koeficijenata. Tako bi se u značajnoj meri poboljšao materijalni položaj  svih zaposlenih u ovoj delatnosti.

   Predsednica POS-a, je obavestila prisutne o razgovoru sa pokrajinskim sekretarom za zdravstvo prof.dr Zoranom Gojkovićem, o problemima zaposlenih u Ustanovi zajedničkih poslova Instituta u Sremskoj Kamenici. Rešenje njihovog statusa  i dalje nije pronađeno, s obzirom da se ova ustanova ne nalazi u sistemu mreže zdravstvenih ustanova.

   Na sednici je navedeno, da  pored pokrenute i  pozitivno  ocenjene inicijative Sindikata za izmenu Pravilnika o radnim mestima , odnosno poslovima na kojima se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem, još uvek nemamo informaciju o predloženim promenama za izjednačavanje beneficiranog radnog staža medicinskih tehničara i vozača u službi hitne pomoći.

   Takođe je predloženo da se ponovo upute zahtevi nadležnim organima  da i zdravstveni radnici uđu u kategoriju ljudi kojoj će moći da se obezbede stanovi po istim uslovima pod kojima su dodeljeni vojsci i službi bezbednosti. Takav podsticaj bi bio još jedan značajan razlog lekarima i medicinskim sestrama da ostanu u zemlji.    

   Predsednik Severno-bačkog okružnog odbora je upoznao  prisutne članove POS-a  sa situacijom u Apoteci Subotica, gde je većina zaposlenih prešla da radi kod privatnog poslodavca Galen Pharm, a samo deo zaposlenih je ostao zaposlen u javnoj apoteci. U toku su  aktivnosti za osnivanje novih sindikalnih organizacija, koje će pratiti novonastalu situaciju u Apoteci Subotica.

IMG 20210519 111017     IMG 20210519 111019   IMG c8daceede6be2923a0a296e84a9b818c V     IMG 20210519 110952

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti 2019 

pdfico

Zakon o zdravstvenom
osiguranju 2019

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo 2020

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita 2019

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

pdfico

Pravilnik o dodeli
pomoći članovima

 

pdfico

Plan delovanja - rodna ravnpravnost

 

 

 

 

 

link zdravko

zdravlje 113 

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com