Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

 

Poštovane koleginice i kolege,

Na pragu Nove 2022.godine, kao i svake nove godine, sumiramo rezultate svog rada i onog što je učinjeno u ovoj uskoro staroj godini koja ostaje iza nas. Zahtevali smo i tražili bolja prava zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, izmenu propisa kojim bi se obezbedila kvalitetnija zdravstvena i socijalna zaštita - unapređenje uslova rada, obezbeđenje dovoljnog broja medicinskih sestara i tehničara, negovateljica, lekara, nemedicinskih radnika, obezbeđenje sredstava za plaćanje izvšenog rada zaposlenih i povećanje plata.
Zahtevali smo stanove, nove koeficijente, nove poslove, stalno zaposlenje za privremeno angažovane a pre svega zahtevali smo društveno priznanje i poštovanje.

Ukazivali smo na dodatna opterećenja zaposlenih, izazvana pandemijom, upozoravali da isti nemaju adekvatan odgovor u zaradama, da ne postoje jedinstveni kriterijumi u nagrađivanju što dovodi do nepravde i nezadovoljstva među zaposlenima, ali na naše apele i zahteve nije bilo odgovora od strane nadležnih.
Za efikasan socijalni dijalog ne treba mnogo, ali treba se potruditi, treba odgovoriti i blagovremeno reagovati, treba imati sluha i čuti molbe i zahteve brojnih zaposlenih u ovoj delatnosti na čiji se ugled i značaj zaboravlja. Ignorisanje i ostavljanje bez odgovora, degradira bilo kakav sindikalni angažman. No uprkos svemu, idemo dalje još uporniji i odlučniji da istrajemo u svojim zahtevima.

U 2021. godini smo održali Izbornu Skupštinu za novi mandatni period, izabrali kvalitetne i vredne predsednike sindikalnih organizacija, izabrali članove Pokrajinskog odbora i organa Sindikata sa energijom , kredibilitetom i poverenjem od kojih se očekuje da učine mnogo na polju sindikalnog rada.

Svesni činjenice da je sindikalno obrazovanje, odnosno edukacija sindikalnih aktivista i popularizovanje među mladima jedan od osnovnih preduslova za uspešan sindikalni rad, organizovali smo seminar o značaju Sindikata i šta sve Sindikat može da pruži i uradi za svoje članstvo i praktično pokazali važnost i značaj kvalitetne komunikacije.

Iskustva iz prethodnih godina nas uče da napredak u borbi za pristojne plate i dostojanstven rad, možemo ostvariti samo ako se mnogo veći broj naših članova aktivira, ako znaju da bez straha izlože svoje mišljenje i tako osnaženi podržimo tradiciju sindikalne borbe .

Sa nadom da ćemo u 2022. godini biti brojniji, zdraviji, aktivniji i uspešniji od srca Vam želim srećnu Novu godinu


dr Dunja Civrić,
predsednica PO Sindikata zaposlenih
u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodini

cestitka 2

 

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti 2019 

pdfico

Zakon o zdravstvenom
osiguranju 2019

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo 2020

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita 2019

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

pdfico

Pravilnik o dodeli
pomoći članovima

 

 

 

 

 

link zdravko

zdravlje 113 

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com