Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

 

Na sednici Pokrajinskog odbora,koja je održana 02. marta 2022. u Novom Sadu, članovi Pokrajinskog odbora su upoznati sa rezultatima rada Sindikata između dve sednice.
Predsednica POS-a je upoznala prisutne o aktivnostima koje se preduzimaju vezano za Ustanovu zajedničkih poslova instituta u Sremskoj Kamenici i problemu rešavanja njihovog pravnog statusa. Formirana je radna grupa, pri Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, ali činjenica, koje smo svi svesni je da se stvari jako sporo i teško menjaju i da rešavanje ovog problema zahteva sistemske promene.
Članovi Pokrajinskog odbora su izneli informacije o aktuelnoj situaciji u institucijama zdravstva Vojvodine. Konstatovano je da je trenutno u ustanovama zdravstva najviše problema oko isplate troškova puta za lekare koji se nalaze na specijalizaciji i nepriznavanje koeficijenata za zaposlene sa srednjom stručnom spremom u tehničkoj službi, čiji opis poslova ne prepoznaje Uredba o koeficijentima, a visinu koeficijenta RFZO osporava. Na sednici je ponovo bilo reči i o problemima zaposlenih u Opštoj bolnici „ĐorđeJoanović“ u Zrenjaninu, zbog neizmirenih troškova puta za dolazak i odlazak na posao, kao i o situaciji u Opštoj bolnici Kikinda gde se ne poštuju sva prava utvrđena kolektivnim ugovorom.
Članovi Pokrajinskog odbora su usvojili Izveštaj Nadzornog odbora i Izveštajo materijalno-finansijskom poslovanju Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine za 2021. godinu, Plan prihoda i rashoda za 2022. godinu i Okvirni plan rada POS-a za 2022. godinu.

pos 6 2022 1     pos6 2022 2     pos 6 2022 3

pos6 2022 4     pos6 2022 5     pos6 2022 7

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti 2019 

pdfico

Zakon o zdravstvenom
osiguranju 2019

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo 2020

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita 2019

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

pdfico

Pravilnik o dodeli
pomoći članovima

 

pdfico

Plan delovanja - rodna ravnpravnost

 

 

 

 

 

link zdravko

zdravlje 113 

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com