Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

 

Dana 29.06.2022.godine, u Novom Sadu, održana je osma sednica Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine.
Predsednica POS-a, dr Dunja Civrić, informisala je prisutne o aktivnostima sindikata u prethodnom periodu. Navela je da je radna grupa za rešavanje statusa Ustanove zajedničkih poslova instituta Sremska Kamenica, usvojila dokument koji će biti prosleđen Ministarstvu zdravlja, a kojim se insistira na izmeni i dopuni Uredbe o Planu mreže zdravstvenih ustanova, u smislu da se i ova Ustanova uvrsti u Plan mreže.
Dalje je navela da je održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva finansija o načinu finansiranja Zavoda za javno zdravlje.
Izvestila je i o problemima u Domu zdravlja Sečanj zbog donošenja odluke o uvođenju pripravnosti vozačima hitne pomoći, kao i o problemima u Opštoj bolnici Senta oko obračuna troškova za dolazak i odlazak na rad.
Izveštaje o radu u prethodnom periodu, su podneli predsednici okružnih odbora, koji su informisali o aktivnostima oko zaključivanja kolektivnih ugovora, ali i o problemima sa kojima se susreću u radu. Predstavnici Južnobačkog okruga su naveli da svakodnevno pristižu presude Apelacionog suda zbog dugovanja zaposlenima po osnovu regresa i toplog obroka, da sredstva po tom osnovu, RFZO ne prenosi i da su zdravstvene ustanove u nezavidnom položaju.
Predsednik Severnobačkog okruga je informisao o izborima sprovedenim u Opštoj bolnici Subotica i dešavanjima u toj sindikalnoj organizaciji.
Na sednici su izneti problemi sa kojima se suočavaju zaposleni kojima zbog promene adrese u ličnoj karti, poslodavac ne priznaje realne putne troškove za dolazak i odlazak sa rada i predloženo je da se kroz kolektivne ugovore zaštite takvi zaposleni.
Izveštaj o dešavanjima u oblasti socijalne zaštite, podneo je LJ.Ilić, koji je izneo da je održan sastanak sa predstavnicima resoronog ministarstva, na kome je Sindikat tražio jedinstvenu cenu rada u iznosu od 4526,00 dinara, ali i da su informisani o ukupnom broju zaposlenih u delatnosti socijalne zaštite, koji je mnogo veći od planiranog, iako se u praksi to ne oseti, jer su skoro sve ustanove suočene sa nedostatkom radne snage.

IMG 20220629 110615     IMG 20220629 110540

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti 2019 

pdfico

Zakon o zdravstvenom
osiguranju 2019

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo 2020

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita 2019

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

pdfico

Pravilnik o dodeli
pomoći članovima

 

pdfico

Plan delovanja - rodna ravnpravnost

 

 

 

 

 

link zdravko

zdravlje 113 

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com