Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

 

MINISTARSTVO ZDRAVLJA
Ministar, ass. dr Zlatibor Lončar 

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Vam upućuje INICIJATIVU za donošenje POSEBNOG ZAKONA za gradnju stanova zaposlenima u delatnosti zdravstva po povoljnijim uslovima, na način kako se to predlaže za pripadnike MUP i Vojske Srbije.

Činjenica je da veliki broj zaposlenih u zdravstvu nema rešeno stambeno pitanje.

Mnogi zaposleni odlaze u inostranstvo u potrazi za boljim uslovima rada i većim platama. Ukoliko biste ovu inicijativu Sindikata prihvatili i blagovremeno uvrstili u najavljeni Lex specialis za gradnju stanova, smatramo da bi se ispravila nepravda prema zaposlenima u jednoj tako važnoj delatnosti po svako odgovorno društvo kakvo je zdravstvo i ono što je najvažnije, smatramo da bi se donekle sprečio egzodus zaposlenih.

Ovo posebno iz razloga što bi zaposleni omogućavanjem kupovine stana po povoljnijim uslovima, dobili dodatnu motivaciju da stvaraju porodicu i ostanu da rade u Republici Srbiji. U sredstvima javnog informisanja je ranije najavljena mogućnost da specijalni zakon pored pripadnika MUP, Vojske i službi bezbednosti, obuhvati i umetnike, kao i naučnike tako da smo mišljenja da zaposleni u delatnosti zdravstva koje je od izuzetnog značaja po državu ne bi smeli da budu izostavljeni.

Godinama se traži rešenje za sprečavanje odliva zaposlenih u zdravstvu u inostranstvo. Idealna je prilika da ovu inicijativu prihvatite kao svoju i omogućite zaposlenima, a naročito mladima, da ostanu da rade i leče korisnike naših usluga u zemlji u kojoj su rođeni i u kojoj su stekli obrazovanje.

Podsećamo da je gradnja stanova po povoljnijim uslovima najavljena u 6 gradova u Republici Srbiji, a da su potrebe mnogo veće.

Kao primer dobrog i odgovornog postupanja države prema zaposlenima u zdravstvu, navešćemo i primer Crne Gore, gde je postupak izgradnje 2000 stanova u okviru programa socijalnog stanovanja već završen, a planira se izgradnja još 3000 stanova.

Očekujemo da postupite u skladu sa naslovljenom inicijativom, odnosno da zaposleni u zdravstvu imaju isti položaj kao i deo javnog sektora kome su ova prava najavljena kroz donošenje posebnog zakona.

Predsednik
dr Zoran Savić

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti 2019 

pdfico

Zakon o zdravstvenom
osiguranju 2019

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo 2020

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita 2019

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

pdfico

Pravilnik o dodeli
pomoći članovima

 

pdfico

Plan delovanja - rodna ravnpravnost

 

 

 

 

 

link zdravko

zdravlje 113 

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com