Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

 

MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOŠLjAVANјE, BORAČKA I SOCIJALNA PITANјA
Ministar, Zoran Đorđević

Na osnovu Odluke Pododbora za socijalnu zaštitu, kao najvišeg organa Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije za delatnost socijalne zaštite, još jednom Vam upućujemo INICIJATIVU za donošenje POSEBNOG ZAKONA za gradnju stanova zaposlenima u delatnosti socijalne zaštite po povolјnijim uslovima, na način kako je to predviđeno za pripadnike MUP, Vojske Srbije, službi bezbednosti, a najavlјena je gradnja jeftinih stanova i za zaposlene u delatnosti zdravstva.


Podsećamo Vas da smo naslovlјenu inicijativu podneli još 06. marta 2018.godine pod brojem 23/18, na koju inicijativu je odgovoreno dopisom Ministarstva za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja broj 011-00-206/2018-09 od 28.03.2018.godine.
U navedenom dopisu iznet je načelan stav Ministarstva za rad da zaposlenima u socijalnoj zaštiti treba dati podršku kako bi pobolјšali svoj materijalni položaj.
Od tada, nemamo saznanja o aktivnosti resornog ministarstva na realizaciji podnete inicijative Sindikata.
Ukazujemo na činjenicu da zaposleni u socijalnoj zaštiti imaju prosečna primanja koja su ispod prosečne plate u Republici Srbiji, te iz tog razloga veliki broj zaposlenih nema rešeno stambeno pitanje.
Manjak broja izvršilaca, neadekvatni uslovi rada i nedovolјna primanja su razlozi zbog kojih zaposleni odlaze u inostranstvo u potrazi za bolјim životom.
Mišlјenja smo da u slučaju da ovu inicijativu Sindikata prihvatite kao svoju i istu sprovedete u delo, da bi se zaposlenima u socijalnoj zaštiti pružila prilika i mogućnost da ostanu da žive i rade u svojoj zemlјi, u kojoj će se potreba za obavlјanjem poslova socijalne zaštite u narednim decenijama sigurno povećavati, zbog izuzetno nepovolјne starosne strukture stanovništva.
Smatramo da zaposleni u delatnosti socijalne zaštite koja je od izuzetnog značaja po svako društvo, ne bi smeli da budu izostavlјeni od ove pogodnosti koju uživaju drugi zaposleni u javnom sektoru.
Prihvatanjem ove inicijative, stvara se mogućnost da zaposleni, a naročito mladi, ostanu da rade i pružaju usluge socijalne zaštite u zemlјi u kojoj su rođeni i u kojoj su stekli obrazovanje.
Sa iznetog, očekujemo da postupite u skladu sa naslovlјenom inicijativom, odnosno da zaposleni u socijalnoj zaštiti imaju isti položaj kao i deo javnog sektora kome su ova prava omogućena kroz primenu posebnog zakona.
Predsednik  
dr Zoran Savić

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti 2019 

pdfico

Zakon o zdravstvenom
osiguranju 2019

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo 2020

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita 2019

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

pdfico

Pravilnik o dodeli
pomoći članovima

 

pdfico

Plan delovanja - rodna ravnpravnost

 

 

 

 

 

link zdravko

zdravlje 113 

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com