Čuvamo tvoja prava
Borimo se za tvoju platu
Neka nas bude i više

 

Juče, 31. marta 2022.godine, uprostorijama Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je održan sastanak predstavnika reprezentativnih sindikata u delatnosti socijalne zaštite u Republici Srbiji sa predstavnicima resornog ministarstva na čelu sa pomoćnikom ministra Biljanom Zekavicom i njenim saradnicima iz Sektora za socijalnu zaštitu, za rad i finansijske poslove.
Predstavnici našeg Sindikata su još jednom izneli neophodnost povećanja plata zaposlenima u socijalnoj zaštiti, kao i gorući problem nedostatka izvršilaca i nepovoljne starosne strukture zaposlenih.
Istakli smo i probleme u isplati dodataka na platu i drugih primanja zaposlenih zdravstvenih radnika u socijalnoj zaštiti i ponovo zahtevali isplatu 10.000 dinara nagrade za sve profile zaposlenih koji istu nisu primili. Predstavnici Ministarstva za rad su izrazili spremnost i podršku za rešavanje navedenih problema zaposlenih.
Po usaglašavanju stavova nadležnih organa, Sindikat će iste preneti resornom ministarstvu radi daljeg postupanja prema Vladi RS i resornim ministarstvima.
Dogovoreno je da se socijalni dijalog nastavi krajem aprila.
Ovom prilikom Vas obaveštavamo da je Vlada RS dala saglasnost za produženje roka važenja PKU za socijalnu zaštitu u Republici Srbiji.
Insistirali smo da što pre pristupi potpisivanju sporazuma, kako bi zaposleni u kontinuitetu uživali prava iz ugovora i istakli potrebu da se pregovori nastave početkom oktobra tekuće godine, kako bi pokušali da za zaposlene u socijalnoj zaštiti izborimo još bolji ugovor. Dobili smo čvrsta uveravanja da će sporazum biti potpisan blagovremeno i da će se pregovori nastaviti na način kako je dogovoreno.

 

preuzmi obavestenje

Da se upoznamo

pdfico

Zakon o radu

pdfico

Zakon o sistemu plata
zaposlenih u javnom sektoru

pdfico

Zakon o zdravstvenoj zaštiti 2019 

pdfico

Zakon o zdravstvenom
osiguranju 2019

pdfico

Zakon o socijalnoj zaštiti

pdfico

Uredba o korektivnom koeficijentu

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
zdravstvo 2020

pdfico

Poseban kolektivni ugovor
socijalna zaštita 2019

 

pdfico

Statut Sindikata zaposlenih

u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

 

pdfico

Pravilnik o pozajmicama
sindikalnim organizacijama

 

pdfico

Pravilnik o dodeli
pomoći članovima

 

pdfico

Plan delovanja - rodna ravnpravnost

 

 

 

 

 

link zdravko

zdravlje 113 

zasto ovaj sindikat

flajer szv

Sekcija mladih

obrazac prijave nasilja

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com